Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rólunk

 Néhány gondolat rólunk

bemutato.jpg

 

Idézet a Főnix dala újságban történt bemutatkozásból.

 

Németi Zoltán vagyok Debrecenből. A kilencvenes évek óta foglalkozom írással, kezdetben verseléssel, majd novella, regényírás következett.

Jelenleg filozófia, és a hagyományos versírás formabontása, a szabadvers, vagy Canto írása foglalkoztat.

A science fictiont illetően – mivel ebben a műfajban írok – egy új stílust próbálok bevinni a köztudatba.

A műfaj telítettsége és magas mércéi miatt ez még nagyobb kihívás, ami motiváció is egyben.

   *******

fenykep0051_1.jpg

 

 

Németi-Vas Katalin vagyok. Születésem óta Debrecenben élek. A versek és más irodalmi műfajok már a betűk megismerésével otthonra találtak bennem. Az első versem alig tízévesen véletlenül íródott. Robbanásszerű változás az internet széleskörű elterjedésével következett be művészetemben. Addig jobbára az íróasztalnak írogattam, bár meséim már a keletkezésük pillanatában nagy sikert arattak a családunk és barátaim gyermekei körében. 2003-tól jelentek meg írásaim a Közkincs internetes portálon, később az AlkoTÓház internetes oldal – melyet a 9. kötetét megjelentető Pethes Mária költőnő üzemeltet – fogadott alkotói közé, és 2008 óta saját honlapomon is publikálok. A versek mellett nagyon sok műfajban kipróbáltam magam. 2005-ben volt lehetőségem az Új Galaxis 7. számában megjelenni egy sci-fi novellával. 2007-ben Áldott István barátunkkal közösen írt Navigátor című, szintén sci-fi novellánkból Matheika Gábor rajzolt képregényt. 2009-ben pedig magánkiadásban jelentettük meg Szeretnék egy mesét… címmel meséskönyvemet, valamint férjemmel közös Zarándokút Bábelba című verseskötetünket. Napjainkat át meg átszövi az irodalom szeretete, művelése.


*******


A fenti bemutatkozó szöveg még 2011-ben készült, így némi kiegészítésre és folyamatos bővítésre van szükség, hogy aktualítását megőrizhesse. Az elmúlt időszakban a teljesség igénye nélkül több antológiában is volt alkalmunk megjelenni. 2011. óta jelen vagyunk a Főnix Irodalmi Csoport negyedévente megjelenő Főnix dala c. újság hasábjain. Köszönet érte Bancsiné Izsó Máriának, az újság főszerkesztőjének. Ehhez kapcsolódóan itt ejtenék szót arról a készülő antológiáról, mely reményeink szerint hamarosan napvilágot lát, ugyancsak a Főnix Irodalmi Csoport gondozásában. Erről bővebbet majd a Készülőben menüpontban lehet olvasni. Ugyancsak 2011-ben volt szerencsénk egy-egy verssel a Sodrásban antológiában megjelenni, ami a VPM - azaz Vizuális Pedagógiai Műhely gondozásában került kiadásra. Köszönet érte Baranyai Attilának a VPM vezetőjének. Ugyancsak 2011-ben csatlakoztunk az Allegória internetes portálhoz, melynek mindketten alkotói vagyunk. A következő két megjelenési lehetőségünk a Palack korszelleme c. antológiák első, illetve második kötetében ennek a döntésnek a következménye. Köszönet érte M.Fehérvári Juditnak, Dittának, aki kiváló szervezőkészségével, a mai napig is - és reméljük ezután se hagy fel áldásos tevékenységével - minden részletre kiterjedően kézben tartja ezeket a lehetőségeket. Ezekről bővebben a készülőben és a megjelentek menűpontban lehet majd olvasni.

Az allegória oldal elérhetősége: http://allegoria-portal.blogspot.hu/

 

 

 

 

 

Cikkek

Az oldalról

2013.06.23

Álmaink 

Céljaink

Törekvéseink

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Rólunk | Hozzászólások: 0

Néhány gondolat rólunk

2013.04.14

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Rólunk | Hozzászólások: 0