Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zarándokút Bábelba

2013.04.26

 Első közös verses kötetünk Zarándok út Bábelba címet viseli. 2009-ben jelentettük meg magánkiadásban. Az addig íródott verseink jelentős hányadát beleválogattuk a kötetbe, ezért aztán kettőnk versei éppen 207 oldalt tesznek ki. A kötet első felében Zoltán versei olvashatók, második felében Katalin alkotásait találhatja meg a kedves olvasó. 

 

babel.jpg

  

Néhány gondolat az előszóból:

"Rendhagyó verseskötet tart kezében az olvasó. A zarándokút Bábelba, az emberi tudat sokszínűségét mutatja meg. Útkeresés, mely próbál túllépni saját korlátain, keresve a tökéletesség útját. Az egyszerű iskolás rímeken keresztül, a misztikus, szerelmes, történelmi és a szürreális képeken át vezet minket a két költő. Lázadás ez a mű, de pozitív, a létben értelmet kereső lázadás, a határokat tágítja, a korlátokat feszegeti, sablonokat rombol. 

Ami egyedivé teszi nem más, mint a mindig fel-felbukkanó, absztrakt, mégis rejtett ritmusokkal megtűzdelt képsorok, melyeket különleges szófűzési technikával láttatnak velünk. Reálvízióban eddig soha nem látott tájakra, a lélek belső bugyraiba, vagy éppen más világokra kalauzolnak minket a versek.

Ajánlom mindenkinek, aki nyitott az újra, mert ez a kötet újdonság. Az erejével hat."

 

S néhány cím a teljesség igénye nélkül

Zoltántól:

Még egyszer érzéssel, Dobban a szív, Szfinx, A szántóvető, Instant karma, Lét-kérdés, Salvatio, Csillagpár, Keletre a Naptól, nyugatra a Holdtól, Ragrím ragtime, Anima exodus, Unom, Mengelének, Biankó alvilág, Béke mantra, A föld dala, Szerelmed sugara, A mindenség fohásza, A szellem metamorfózisa, Pompeji végzete, Törvényen kívül, Ariadné fonala, Az élet egy virág, Mézízű méz, Gólem, Hieronymus Boschnak, A világ közepe, Kálvária, Verseny szellem, Qwerty garancia, Holdhatás

Katalintól:

Csak úgy, Szivárvány a város felett, Ajándék, Búcsú, Megvilágosodás, Magyar vagyok, Kereslek, Megtaláltalak, Akkor, Csoda, Vágyharc, Csók, Jó így, Jel, Ragyogás, Menny és Pokol, TeljesÁTalakulás, Hatás - kölcsönhatás, Ki-Beteljesülés, Bűn és..., Csak a fény ragyog, Félek, Ne félj, Ki vigyáz rám?, Te vagy az, Piramis, Hetedik kerületi Canossa-járás, Semmi ágán, Rémálomtalanítás, Könnycsepp, Nevetésed, Fogadalom, Isten velünk