Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szeretnék egy mesét...

2014.09.18

Ebbe a kötetbe az összes 2009-ig megírt mesémet beletettem. Többek között A Katicabogár kalandjai 10 részes mesesorozatomat, melyet még a kilencvenes évek elején írtam, s melynek első néhány része megjelent nemrégiben a Főnix dala újság gyermekrovatában is. 

Mesék, mesék és újra csak mesék. Kicsiknek, nagyoknak, s még nagyobbaknak. Több olyan sorozatom is van, melyekből eleddig néhány rész készült el, de persze vannak befejezett "ciklusok" is, mint például az évszakok, ahol körbejárunk egy évet, a téli mese fagyos ágáról Mókus apó odújából, a tavaszi mese lassan felengedő enyhülésbe, ahol kisegerekkel izgulhatunk végig egy történetet, majd a nyári mese erdejében egy rigópár menti meg fiókáit a macska karmai közül, végül az őszi mese hová is vezethetne bennünket mint az iskolapadba, ahol is egy kis iskolás fiúcskát kísérhetünk el egy darabon, vele örülhetünk és szomorkodhatunk a napi örömök és gondok közepette. 

Minden mese célja a tanítás és persze a szórakoztatás. Varázslatos tájakra röpülhet az olvasó például Pajkos hátán, aki Zsolti herceg táltos paripája. A kis herceg vándorútra indul és összebarátkozik a városban egy testvérpárral. Jó sok kalandban van részük, végül hazatérnek.

Meséket olvashatunk egészen kicsiknek éjszaka életre kelt játékokról, akik versenyeznek az alvó szobában, vagy a pöttyös labda és a hinta barátságáról, vagy kiskacsa és kishajó szeretetteljes barátságáról.

Elkezdődik egy izgalmas kaland, egy boszorkányos történet, mely Olaszországból indul, aztán ki tudja hová jut el. Majd egy kis csillag mesél estéről estére egy fiúcskának tündérekről és még ki tudja mi mindenről.

Egyszóval mesére fel! Tekintsünk bele ebbe a színes kaleidoszkópba, mert bizony nemcsak gyerekek szeretnének időnként egy mesét.