Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sötétség tükre

2013.04.14

 Az első kötet, melyet megjelentettünk Zoli novella gyűjteménye Sötétség tükre címmel, a megjelenés éve 2008. 

 

 

dark-mirror.jpg

 

A sötétség tükre egy teljesen egyedi és új műfajt ismertet meg az olvasóval. Kinyit egy ajtót a fantázia világában. Érdemes benne elmélyedni. A borítót is az író maga tervezte. 

 

A hátsó borítón egy címekből összeállított összetett mondat bevezet a rejtélyek birodalmába, s felkelti az érdeklődést. Így szól:

 

AKI UTOLJÁRA HAL MEG... BOSZORKÁNYOS ÁLMOT lát... A LÁTNOK tanúja a FEGYVEREK HALÁLÁnak... A RIPORTER A FALnál A BŰNÖK ELJÖVETELÉről készít interjút A TÚLÉLŐVEL...

 

de végül mindenen eluralkodik A REND.

 

A nagybetűs kiemelések néhány kiválasztott novella címe. A kötetben elsősorban fantassy novellák, szám szerint 21 és történelmi novellák 4 darab található.

 

Néhány gondolat az előszóból: 

 

"...A dark fantasy kategóriába illeszthető műveket azonban, más is áthatja, mint a jó és a gonosz örökös küzdelme. Titkok kifogyhatatlan tárháza kerül a szemünk elé, beavatásokon vehetünk részt a fény, vagy a sötétség oldalán. 

Az erkölcs, a hatalom használata és következményei, a meglepő fordulatok kiemelt fontosságú alappillérei a műveknek.

A szerzőnek nem elsődleges célja, hogy minden szintnek és elvárásnak megfeleljen, ezért cserébe a spontaneitást kapjuk, egyfajta sodró, vehemens stílusban.

 A korok és helyszínek sűrűn váltakoznak, de az alaptétel marad: sötét vagy világos csodák márpedig léteznek..."

 

A történelmi novellák teljes számban kapcsolódnak a második világháború témaköréhez, tükrözve az író ezirányú érdeklődését és kétségtelenül hatalmas ismeretanyagát.