Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Palack (kor)szelleme

2013.06.22

 A palack (kor)szelleme ugyancsak 2011-es kortárs alkotók műveiből készült válogatás. Az írásokat válogatta, szerkesztett és a felelős kiadó szerepét is magára vállalta Mocsár Gáborné Fehérvári Judit. Kiváló munkát végzett, az eredmény egy csodaszép könyv. Az első borítón Lőrincz Mária Magdolna Mártély című, a hátsó pedig a Fátyol című alkotásainak felhasználásával készült. Az írásokon kívül roppant ötletesen az utolsó néhány lapon helyet kapott az alkotók néhány színes fotója és festménye. A kötet első felében kaptak helyet a prózai alkotások. Ebbe a traktusba került bele Zoltán Sebész című novellája.

palack-korszelleme-1.jpg

A második fele pedig a verseké. Itt Zoltán Korszellem című verse olvasható. Álljon itt ebből a versből néhány sor kedvcsinálónak

"Fejetlen bárd tiszteleg ura, Edvárd király előtt.

Istent ölted minden testben, kit rendszered lelőtt...

Csaba királyfi már vár fehér lovon.

Ne feledd! Liliom nő majd minden hős romon!"

Katalin pedig hűségesen követi, ugyancsak versekkel. Ezeken a lapokon olvasható többek között a TUD-athasad-ÁS, Ne lépj be!, Újjászületés, Hetedik kerületi Canossa-járás, Sors-les, agárdi varázslat, Menny és Pokol.... Ez utóbbiból álljon itt néhány sor.

"S a REMÉNY is megkapta már a feloldozást

Halni kíván, de mégis ÉL tovább."

Végül néhány szó általánosságban is a kötetről. Már az alcíme is izgalmas: "Véletlenszerű merítés kedvenc írásaimból" szerkesztőnk Ditta igazán kitett magáért.  Subiczné Palotai Erzsébet, aki az irodalmi lektor feladatát vállalta fel a könyvben, ajánlásából idézek néhány sort. 

"Hogy a leírt szavakat mennyi  megélt élményanyag, belső késztetés és küzdés, egyszóval vívódás és pulzálás előzi meg, az a befogadóban alakul évszakokká és kertekké, méghozzá varázsosan meséssé."


A kötet alkotói:

Prózák:

Bihary Emőke, Bocskai Lajos, Brátán ERzsébet, Fehérné Viola Zsuzsanna, Jega Szabó Ibolya, Kémeri Éva, Markovic Radmila, M.Fehérvári Judit, Németi Zoltán, Székely Daniela, Szikora Zsó, Szmolka Sándor.

Versek:

Bátai Tibor, Brátán ERzsébet, Gabriella, Gere Irén, Ignéczi Péter, Jega Szabó Ibolya, Libricz Mária, Maryam Moon, Markovic Radmila, M.Fehérvári Judit, Molnár József, Nagy Lászlóné Gabi, Németi Zoltán, Németi-Vas Katalin, Sima István, Székely Daniela, Szikora Zsó, Thököly Vajk, Vermuth Attila. 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Antológiák